Aprilia sr 50 not running right runs and can ride a lil bit but wont pick up speed when not on flat took the restrictor out near the air box and not run right since

asked by

on

27 Oct, 2015

  • 77%
    Solved this issue
  • 100min
    Time to fix
  • 65%
    Recommend to DIY
Need a faster answer?
Hi, Anonymous and the usual suspects are:
1. Spark plugs in bad condition or partially fouled.
2. Spark plug cables in bad condition or leaking.
3. Spark plug gap too close or too wide.
4. Faulty ignition coil, module and or sensor.
5. Battery nearly discharged.
6. Check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
7. Intermittent short circuit due to damaged wire insulation.
8. Water or dirt in the fuel system, carburetor or filter.
9. Fuel tank vent system plugged or carburetor vent line closed off.
10. Carburetor controls misadjusted.
11. Damaged carburetor or intake seals.
12. Loose or dirty ignition module connector at crankcase.
13. Faulty MAP, CKP, O2, and or CMP sensors.
14. Incorrect valve timing.
15. Weak or broken valve springs.
16. Damage intake or exhaust valve.
For more information about your issue, please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
https://www.tradebit.com/filesharing.php/search/0/2007+aprilia+sr+50+r+factory
SHARE YOUR EXPERIENCE
  • Were you able to resolve it?
    Yes No
    Awesome !
    Ok
  • How long did it take to fix?
    Good to know
  • Is it better to DIY or Repair?
    DIY Repair
    Great
    Got it
Instant Repair Help
over the Phone or Video